Premiärhelgen är över

image

Bild via: Viasatmotor

Nu i helgen var det premiär för Formel1.  Australien var landet där säsongen 2015 startade.

Svensken, Markus Ericsson började helgen med bra träningstider på fredagen. Lördagens kval var mer eller mindre katastrof och kvalde inte ens vidare till Q2, bromsarna tros vara problemet. Men sen kommer vi till racet, där mycket blev upplagt med ungefär 10 bilar kvar på banan (om man räknar bort Button med trasig motor) så var det upplagt till Sveriges första poäng i formel 1 på 25år. Svensken slutade på 8de plats, efter en snygg omkörning av Sainz.

Kimi Räikkönen fick avbryta från 5de plats. Efter ett fel inträffat efter Pitstop. Så 1-0 till Sverige

Vinnare var självklart Mercedes med Hamilton i täten och Rosberg +1.6sec. Tredje pallplats togs av Vettel i Ferrari +30sec.