Skäggvård i fem steg

Ett snyggt och välvårdat skägg kommer inte av sig självt utan kräver tid och skötsel.

Trimma

Spara ut längd på skägget för att kunna forma och få till en helhet med hjälp av en skäggtrimmer. Finns flera modeller där en med stegjustering är att föredra. Kam och sax är även de bra hjälpmedel. Till finliret rekommenderas ett singelrakblad för att få till skärpan och  en rakgel för att lättare se utan lödder.

Tvätta

Smuts samlas lätt i skägg och då oftast vid munnen beroende på längd. Att tvätta extra noga gärna med ett schampo avsett för detta är viktigt för att hålla det fräscht. En skrubbkräm hjälper till att öka blodcirkulationen men även få bort döda hudceller.

Vårda

Skäggolja är ett effektivt sätt att hålla skägget friskt och låter huden vara mindre irriterad. Den ska masseras in och det krävs inte många droppar för att få ett bra resultat.

16054_4

Mustasch/skäggstrån

En beard balm underlättar till skäggstrån som pekar överallt och är även bra till mustaschen. Beroende på längd finns det även en speciell vax man kan ha för att verkligen forma och låta fantasin sätta gränsen.

23454_4

Utrusta dig

Rakningen blir så mycket roligare med rätt prylar och gärna av god kvalitet. Satsa på en uppsättning som du kan ha länge och prova dig fram med. Det finns flera bra kit där man får ett startset, komplettera gärna med lite lyxigare lödder m.m för den rätta känslan. Låt det bli en procedur som får ta tid och inte bara något du gör.